Frisdranken en water

In de horeca worden veel verschillende frisdranken geserveerd er zijn verschillende serveerwijze voor de verschillende soorten.
Frisdranken bestaan uit: water, suikers/zoetstof, smaakstoffen (evt. natuurlijk), kleurstoffen (evt. natuurlijk), evt. koolzuur (gazeuse) en evt. vruchtensap.
Van elke soort frisdranken zijn er verschillende merken, een range serveren we bij het proeflokaal. Naast het merk is de serveerwijze erg belangrijk zie hieronder:

Cola, Sprite, Orange, Bitterlemon, Ginger ale, Ginger beer, Appel Cherry, Rabarber en Blauwe druiven. longdrink ijsblokjes
Ice tea    longdrink ijsblokjes citroen, stamper
Tonic      longdrink ijsblokjes citroen, stamper Aperitief
Crodino  rocksglas ijsblokjes citroen, stamper Aperitief

Light producten hebben dezelfde serveerwijze als de regular, in plaats van suiker is de frisdrank gezoet met zoetstof.

Bron en mineraal water serveer je in een restaurant altijd zonder ijs in een waterglas. Je serveert deze waters zonder ijs omdat gasten betalen voor dit water omdat deze uit een bron komt. Door ijs gemaakt van kraanwater wordt de bronwater minder puur. Tafel water word altijd aan tafel ingeschonken en altijd serveren we alleen grote flessen.

In ons merkenbeleid hebben we verschillende mooie merken zie hieronder.

earth rood en blauw
Mineraal water rood en blauw

Naast dat dit een lekker en verfrissend water is, is Earth water is een mineraal water waarbij de nettowinst van de producent gesponsord worden aan waterprojecten in het buitenland alles voor het goede doel.

 

fritz kola
Fritz Kola en Limo
Dit Duitse merk maakt diverse cola’s en limonades zij maken deze frisdranken nog op de oorspronkelijke manier dus cola nog met de colanoot in hun visie proberen ze zo milieu bewust mogelijk te werken verschillende frisdranken zijn 100% biologisch (rabarber, blauwe druiven, appel kers)

 

Thomas Henry
Thomas Henry
Ontleend zijn naam aan de persoon die als eerste koolzuur in een drank kon krijgen in 1773. Tegenwoordig maak deze drankenfabrikant authentieke frisdranken/soda’s. In ons assortiment hebben we de volgende smaken: Tonic, Elderflower Tonic (vlierbloesem), Bitterlemon, Ginger Ale en Ginger Beer.

Hoe mooi deze merken ook zijn moeten wij deze verkopen! Zie het als bij verkoop en het opvoeden van onze gasten. Leg de keuze dus bij hun neer wanneer ze vragen van Cola “Fritz?” in plaats van cassis verkopen wij alleen de biologische Limo van fritz rabarber, blauwe druiven, appel kers.