Methodes en tools

Methodes en tools
Er zijn 6 cocktail methodes waarmee je elke cocktail kan maken hieronder lees je kort de methodes.
Shaken:

Dit is de meest bekende manier van cocktails maken:

 

Stirren:
Deze methode gebruik je wanneer je koolzuur wilt gebruiken of veel cocktails wilt maken. Een mooie bijkomstigheid is dat er weinig smelt water vrijkomt.

 

Blenden:

Je gebruikt een blender hiervoor, het mooie van deze methode is dat je kan werken met vers fruit, roomijs en ijsblokjes. Nadeel het geluid van de blender en geen Citrus vruchten kan gebruiken i.v.m. de schillen.

Builden:

Lagen op elkaar stapelen. De bekendste cocktail die zo gemaakt word is de B52. De volgorde van inschenken is het belangrijkste altijd die met het meeste suiker eerst deze is altijd het zwaarst.

 

Bij een champagne flûte kan je ook een pingpong bal gebruiken i.p.v. de barspoon.

 

Pooren:
Betekend schenken, de bekenste cocktails die via deze methodes gemaakt worden zijn sunrise cocktails, deze zien er uit als een zonsopgang. Dit komt door de grenadine die er als laatst in wordt gegoten.

 

Muddlen:

De medicijnman manier maken van cocktails, de bekendste is de mojito maar ook de caipirinha is erg bekent. Het voordeel van deze methode is dat je je Citrus vruchten inclusief schil kan gebruiken zodat ook de oliën in de cocktail komen.

 

Naast de methode is ook de garnering erg belangrijk deze heeft als belangrijke functie smaak creëren, omdat garnering vaak boven aan het glas zit kan je deze ruiken tijdens het drinken waardoor je dat ingrediënt beter proeft. Natuurlijk ziet de cocktail er ook mooi versiert uit en werkt dat lust opwekkend. Andere gasten zien ook die mooie lekkere cocktails waardoor deze meer besteld worden.

LET OP garnering moet altijd een functie hebben en eetbaar zijn, gebruik ingrediënten die al in de cocktail (dranken) zitten.

 

Bartendergereedschap:
Shaker
coctailshaker

 

Muddler
muddler

ook wel vijzel genoemd

 

Strainer foto
strainer

Een barzeef voor op een shaker of mixingglass
Bar spoon
barspoon

Bar lepel

 

Kelners mes
kelnersmes
Sommeliersmes of flessen opener

 

Blender

12